bart Vansteelandt

Met een jarenlange ervaring in verwarming , sanitair , verwarming en ventilatie bent u bij mij aan het goede adres voor uw nieuwbouw of verbouwing.
Doordat ik het totaalpakket kan aanbieden heeft u minder zorgen om verschillende aannemers te zoeken en tevens de verschillende aannemers tijdens de werken op elkaar af te stemmen.
Daarnaast heb ik een grondige kennis en ervaring in hernieuwbare energie. Ook een depannage van uw sanitair of oud verwarmingstoestel ga ik niet uit de weg.
Veel plezier op de website en denk eraan, ik ben niet verder dan uw telefoon of PC.

Neem contact met me op via 0494656855 of info@bartvansteelandt.be
Bart

CONDENSATIEKETEL

Een condensatieketel of hoogrendementsketel levert een energiebesparing van om en bij de 35%.

WAT IS EEN CONDENSATIEKETEL

Een condensatieketel is een condenserende ketel waarbij de waterdamp in de vrijgekomen verbrandingsgassen continu kan condenseren. Vandaar de term: condensatieketel.

Door deze condensatie wordt de geproduceerde warmte nuttiger gebruikt. Een condensatieketel of hoogrendementsketel levert in vergelijking met een traditionele CV-ketel of laagrendementsketel een energiebesparing van om en bij de 35%.

Ook de volledige installatie en nazorg inclusief onderhoud kan u ons bedrijf toevertrouwen

WAAROM VERANDEREN

Condensatieketels voldoen aan de toenemende behoefte naar meer energiebesparende methodes van verwarming. Zo goed als alle geplaatste CV-ketels zijn condensatieketels.
 

HUIDIGE KETEL OUDER DAN 20 JAAR ?

Dan vervangt u hem bij voorkeur door een condensatieketel. Met deze ingreep kan u tot wel 35% besparen op uw energiefactuur.
Zo is het plaatsen van een condenserende cv-ketel vanaf 26 september 2015 eveneens verplicht.
Investeren in milieuvriendelijke wijzen van verwarmen wordt de standaard. Op deze datum is de Europese Eco-designrichtlijn van kracht waarmee de aan- en verkoop van condensatieketels op aardgas of stookolie verplicht is in België.
U heeft er dus enkel voordeel bij om nu al te investeren in duurzaam verwarmen met een verwarmingsinstallatie van het condenserende type. Het rendement van condensatieketels ligt aanzienlijk hoger dan bij gewone CV-ketels. Deze hebben immers een laag rendement en verliezen veel opgewekte energie via de schoorsteen. Meteen ook de verklaring waarom een hoogrendementsketel vandaag als de nieuwe norm geldt.

Condensatieketels zijn vooral befaamd om hun zuinigheid. Dit type CV-ketels zetten gas of mazout immers veel efficiënter om in warmte. Condenserende ketels worden geproduceerd zowel voor aardgas als stookolie.