bart Vansteelandt

Met een jarenlange ervaring in verwarming , sanitair , verwarming en ventilatie bent u bij mij aan het goede adres voor uw nieuwbouw of verbouwing.
Doordat ik het totaalpakket kan aanbieden heeft u minder zorgen om verschillende aannemers te zoeken en tevens de verschillende aannemers tijdens de werken op elkaar af te stemmen.
Daarnaast heb ik een grondige kennis en ervaring in hernieuwbare energie. Ook een depannage van uw sanitair of oud verwarmingstoestel ga ik niet uit de weg.
Veel plezier op de website en denk eraan, ik ben niet verder dan uw telefoon of PC.

Neem contact met me op via 0494656855 of info@bartvansteelandt.be
Bart

WARMTEPOMP

Warmtepompen zijn de laatste jaren een “hot item” geworden. Ze zijn milieuvriendelijk en zorgen voor een reductie in CO2-uitstoot.

WARMTEPOMP

Warmtepompen zijn de laatste jaren een “hot item” geworden. Ze zijn milieuvriendelijk en zorgen voor een reductie in CO2-uitstoot ten opzichte van klassieke verwarmingsinstallaties en qua prijs haalbaar dankzij de premies en subsidies die je kan krijgen. Het behoort tot de categorie van groene energie en is een volwaardig alternatief op de CV-ketel.

WARMTEPOMP PRINCIPE

Een voorwerp dat warmer is dan de omringende omgeving, zal afkoelen door deze warmte af te geven. Bij een warmtepomp is dit net omgekeerd. Warmtepompen zullen hun warmte halen uit de natuur (grond, water en/of lucht) en zal die warmte op hogere temperatuur afgeven aan een verwarmingssysteem. Op die manier kan je je woning verwarmen met een warmtepomp.
Tijdens dit proces, zal een warmtepomp gebruik maken van speciale vloeistoffen om deze warmte (afkomstig uit de natuur) over te brengen. Deze vloeistof verdampt op lage temperatuur, kan op die manier de warmte onttrekken aan de warmtebron, en wordt weer vloeibaar.

WAAROM

Warmtepompen zijn milieuvriendelijker ten opzichte van andere verwarmingsinstallaties. De normale systemen halen energie uit brandstoffen (gas, stookolie, …) terwijl warmtepompen ongeveer een kwart van haar verbruik aan elektriciteit nodig heeft. Simpel gezegd: Voor elke verbruikte kWh (kilowatt / uur) krijg je er minstens 4 terug.
1 kWh spenderen = 4 kWh terugkrijgen
Ook sanitair verwarmen is mogelijk met warmtepompen. Hierbij wordt er dan gebruik gemaakt van combinatiesystemen. Het water van je zwembad verwarmen met een warmtepomp? Dat kan ook!

Een warmtepomp zorgt er voor dat je huis verwarmt kan worden in de winter, maar ook afgekoeld kan worden in de zomer. Het rendement bij afkoeling ligt lager in de zomer, maar je wint er wel veel comfort bij en spaart eventueel ook bijkomende kosten van een airco uit.

Het plaatsen van een warmtepomp, door een erkend aannemer, wordt door de overheid aangemoedigd door het geven van een premie.