bart Vansteelandt

Met een jarenlange ervaring in verwarming , sanitair , verwarming en ventilatie bent u bij mij aan het goede adres voor uw nieuwbouw of verbouwing.
Doordat ik het totaalpakket kan aanbieden heeft u minder zorgen om verschillende aannemers te zoeken en tevens de verschillende aannemers tijdens de werken op elkaar af te stemmen.
Daarnaast heb ik een grondige kennis en ervaring in hernieuwbare energie. Ook een depannage van uw sanitair of oud verwarmingstoestel ga ik niet uit de weg.
Veel plezier op de website en denk eraan, ik ben niet verder dan uw telefoon of PC.

Neem contact met me op via 0494656855 of info@bartvansteelandt.be
Bart

ZONNEBOILER

De keuze voor een zonneboiler wordt steeds meer gemaakt, mede dankzij de premies en subsidies die de overheid en gemeenten geven. Ook in 2016 hebt u recht op een premie voor de plaatsing van een zonneboiler. Dit al zeker tot eind december 2017.

WERKING

Water wordt verwarmd door gebruik te maken van zonnewarmte. Dit is de werking van de zonneboiler in een notendop.  Het systeem bestaat uit twee hoofddelen; een voorraadvat en een zonnecollector. De zonnecollector bevat buizen met collectorvloeistof. De collector vangt het zonlicht op en verwarmt de vloeistof in de buizen tot een temperatuur van ongeveer 90° C. De warme collectorvloeistof verwarmt vervolgens het leidingwater in het voorraadvat.

Het water uit het voorraadvat wordt nu het huis binnengevoerd en komt via de CV-ketel naar de kraan. Mocht de temperatuur niet optimaal zijn, dan verwarmt de CV-ketel nog bij tot een minimale temperatuur van 60° C.

RENDEMENT

Het rendement van een zonneboiler is afhankelijk van een paar factoren; het klimaat, de hellingshoek en de plaats waar de zonnecollector wordt geïnstalleerd. Aan het klimaat kunt u weinig veranderen, maar u kunt wel de hellingshoek (36 graden) en plaatsing (5 graden ten westen van het zuiden) zo goed mogelijk bepalen.

INSTALLATIE

Door gebruik te maken van zonne-energie bespaart u op uw energierekening en draagt u bij aan duurzame energie en een schoner milieu. Zonne-energie is er overdag altijd en kan met de moderne techniek gemakkelijk omgezet worden in elektriciteit en warmte door middel van zonneboilers of zonnepanelen. Met een zonneboiler verwarmt u al uw warm water puur met het licht van de zon en dat levert u gemiddeld een besparing op van zo’n 40% van uw energierekening!
Een zonneboiler kan in principe in elk huis geplaatst worden waarbij de bijhorende zonnecollectoren op het dak geplaatst worden. Om te zorgen dat de afstemming optimaal is, kunt u het beste de zonneboiler installatie overlaten aan een professional.

PRIJZEN

Wat kost een zonneboiler u nu?  Met de huidige subsidieregels is het plaatsen van een zonneboiler nog steeds zeer voordelig.
Voor een gedetailleerde offerte , aarzelt u niet om ons te contacteren.